3 måder du kan tage bedre vare på dit mentale helbred

Vores mentale helbred er utroligt vigtigt for at vi selv føler, at vi kan leve vores bedste liv og blive den bedste udgave af os selv. Heldigvis er vi efterhånden ved at få en større forståelse af, at vores mentale helbred betyder lige så meget som det fysiske. Men vi mangler nu stadigvæk at lære nogle tricks om, hvordan vi egentlig tager vare på det mentale helbred – med og uden psykolog.

Tag vare på det fysiske helbred

Det virker lidt selvmodsigende på nogle områder og det giver rigtig meget mening på andre. Det fysiske og det mentale hænger utroligt meget sammen. Og de fleste af os har for eksempel lagt mærke til, at vi kan være meget mere modtagelige over for virusser når vi er stressede. Eller at vi er i meget dårligere humør, hvis vi går og har ondt i kroppen. 

Vores mentale helbred er tæt forbundet med det fysiske. Og dermed kan vi også forbedre det mentale ved a gøre noget ved det fysiske. En god løbetur kan for eksempel frigøre en del endorfiner og en yoga time kan bringe balance både i krop og sind. 

Vær dog opmærksom på ikke at overdrive med den fysiske sundhed. Alt for mange mennesker risikerer at køre over i den helt anden bane, hvor de bliver opsat af kalorier og konstant føler, at de skal træne – også selvom de overhovedet ikke har lyst til det den dag. Det er ikke sundt og selvom det måske har positive fysiske resultater, så har det en negativ indvirkning på dit sind. 

Ret din tankestrøm

Lægger du af og til mærke til alle de tanker, der fiser igennem din hjerne i løbet af et enkelt minut? Det er utroligt mange tanker vi snakker om, og de er ikke altid lige positive. 

Ofte kan vi få sat nogle optagelser i gang i vores hoved, som siger noget meget grimme ting til os. Når du opdager dem, så kan det være en god ide at spørge dig selv, om du nogensinde ville tale sådan til en god veninde? Og hvis svaret er nej, så kan du prøve at finde på en ny sætning at fortælle dig selv.

Tal med en psykolog

En måde at rette op på negative tankestrømme er ved at snakke med en psykolog. En psykolog kan være et fremragende hjælpemiddel, hvis du gerne vil rette op på dit mentale helbred. Klik her for at se hvordan du anskaffer en psykolog

Der er nogle mennesker der har fået den opfattelse, at deres mentale helbred skal være helt udslidt og i utrolig dårlig tilstand for at de kan gå til psykolog. Sådan behøver det slet ikke at være. Du kan gå til psykolog når end du har lyst til det og føler, at du har brug for det. 

Der behøver ikke at være noget videre galt for at gå til psykolog. Det kan bare være at du har nogle småproblemer, som du gerne vil snakke igennem med en psykolog. 

Comments are closed.