Sådan hjælper du med at finde plads på bosted for udviklingshæmmede

Som sagsbehandler kan man hjælpe udviklingshæmmede, eller folk med andre vanskeligheder, med at finde botilbud. Botilbud er til for at hjælpe mennesker, som har specielle behov, og som kan få gavn af at leve med øget selvstændighed. Mange voksne og unge udviklingshæmmede kan lære nye ting og få en øget trivsel ved at finde et godt bosted, som passer til de daglige behov og ønsker. Der er en række ting, som du kan gøre for at hjælpe med at finde bosted til en udviklingshæmmet klient.

Disse ting kan du gøre for at hjælpe som sagsbehandler

Når man er sagsbehandler, kan man komme ud for at hjælpe mange slags mennesker. Folk med handicap har ofte andre behov end mange andre, og derfor kan botilbud være gavnlige. Når man skal hjælpe med at finde et godt bosted udviklingshæmmede, er der en del ting at tænke over. Det handler om at finde ud af, hvad klienten selv ønsker at få ud af bostedet, og hvad værge eller forældre har af forslag. Ved at spørge ind til klientens ønsker, kan du danne dig en ide af hvilken slags tilbud i sammen kan lede efter.

Find bosteder på nettet

For at finde botilbud for udviklingshæmmede voksne eller unge, kan man foretage sig en søgning på nettet. Alle bosteder har deres egne værdier og fokusområder, og derfor er det vigtigt at være grundig i sin søgning efter de bedste bosteder for handicappede. På nettet kan man ofte finde information omkring de forskellige tilbud, og eventuelt tage kontakt. Hjælp klienten ved at sætte jer ned sammen, og finde et udvalg af bosteder for udviklingshæmmede. Find ud af hvilke tilbud der stemmer bedst overens med klientens interesser og værdier.

Hjælp handicappede til bedre trivsel

Mange handicappede bor hjemme, eller har boet hjemme i lang tid. Dette kan være trygt, men man kan selvfølgelig blive træt af det, og komme til at kede sig. I mange tilfælde kan et bosted hjælpe til at gøre den udviklingshæmmede mere selvstændig, og øge personens trivsel. Når man er sagsbehandler, hjælper man til, at den unge eller voksne får en mere indholdsrig hverdag, hvor der også er tryghed og hjælp til rådighed. Det handler om at matche klienten med et godt og trygt bosted udviklingshæmmede, som kan tilbyde den grad af nærvær og hjælp, som personen ønsker.

Ekstra tilbud for udviklingshæmmede unge eller voksne

Ud over at give hjælp til at finde bosted for udviklingshæmmede, kan man som sagsbehandler hjælpe med at finde flere slags tilbud. Det kan være at klienten ønsker at dyrke idræt, få undervisning eller lignende. Det er ikke alle botilbud som kan give de samme aktiviteter, og her kan de ekstra tilbud være til hjælp. Hvis klienten ønsker en mere aktiv hverdag, så kan du hjælpe til at finde eksempelvis kørsel til og fra sportsaktiviteter eller undervisning. På denne måde kan du hjælpe klienten, hvis ikke I kan finde en plads på et bosted som stemmer helt overens med personens ønsker.

Comments are closed.