Gør op med misbruget og kom på alkoholafvænning

Vi drikker rigtigt meget i Danmark, og dette har desværre sine negative effekter på befolkning. Der er flere og flere, der udvikler et misbrug, når det kommer til alkohol. Det er simpelthen blevet så normal en del af ikke bare weekenden, men dagligdagen, at det bliver svært at kontrollere for nogle. Derfor er der også flere og flere, der bliver nødt til at benytte sig af afvænningshjælp. Du kan læse mere om vores alkoholafvænning her.

 

Det er ikke noget at skamme sig over, at man pludselig indser, at man har brug for hjælp. Det er aldrig for sent, og man kan altid komme ud af et misbrug, hvis man virkelig vil det. Jo ældre man bliver, og jo længere tid man er i misbruget, jo sværere bliver det. Derfor er det også vigtigt, at man får hjælp og kommer ud af det, så snart man ved, at den er gal. Herunder kan du læse mere om mulighederne med alkoholafvænning.

 

En hjælpende forløb, der tager hensyn til alle

De forskellige klinikker, hvor man kan komme på afvænning har store prioriteter om, at der er forståelse for patienten. Der er ikke nogen, der bedømmer en og tænker, at der ligger en skyld hos personen. Det er en behandling, der værner om empati og omsorg, så alle personer på afvænning kan føle sig trygge hele vejen undervejs i forløbet.

Man starter med at komme på en afrusning, hvor man stille og roligt kan få lov til at trappe ned. Det er altså derfor ikke en ubehagelig højredrejning, hvor det hele bare bliver vendt på hovedet. Derudover bliver man under behandlingen set til af forskellige læger, der tjekker ens helbred og sørger for, at kroppen har det, som den skal. Selvom det kan være en hård omgang at komme ud af et misbrug, kan det gøres på en meget mild og omsorgsfuld måde.

 

En behandling for den enkeltes behov

Der findes selvfølgeligt nogle standard rutiner, når man skal i alkoholafvænning. Men det handler dog i langt højere grad om den enkelte patients behov. Derfor er det også forskellige, hvor lang tid det enkelte forløb tager. Nogle har kun brug for 6 måneder i afvænning, mens andre måske har brug for mere end 1 år.

 

En af fordelene ved professionel afvænningsklink er, at når du er færdig i din behandling, så bliver du ikke bare kastet ud i kulden igen, og så er det det. Du får samtidig en efterbehandling, hvor læger og hjælpere vil følge op på din efterfølgende hverdag i op til et år. Her handler det også om, hvor lang tid den enkelte patient ønsker eller har brug for.

 

Det kan være en god idé at vælge de klinikker, hvor der ikke er mange patienter ad gangen. På den måde er man sikret, at der er fuld opmærksomhed på den enkelte person. Det gode ved mange danske klinikker er desuden, at der hjælpere tilgængeligt for patienter døgnet rundt.

Comments are closed.