Forskøn dit loft med smukke stuk rosetter

På sider som https://www.stukeksperten.dk/stuk-rosetter finder du er stort udvalg af fine stuk rosetter. Der findes flere leverandører derude, og mange specialiserer sig i netop produktion af forskellige typer af stuk. Dette er måske ikke et produkt, som alle lige har hørt om. Langt de fleste nye lejligheder og huse bliver ikke lavet med stuk, og det er derfor en uddøende form for dekoration. Desværre, for der er intet mere smukt end de villaer og herskabslejligheder, hvor vægge, paneler eller loft er beklædt med forskellige former for stuk.
Men hvad er stuk egentlig for noget? Det er en dekorationsform men kan også tjen et praktisk formål. I bund og grund er stuk paneler og påsætninger af træ eller sten som sidder i loftet, langs hjørnerne eller hen af panelerne. Stukken er ofte udsmykket i klassisk 1800-talsstil med blomster, riller, snirkler og knopper. For det meste er de rent dekorative, og de skriver sig ind i det visuelle og æstetiske udtryk, som var på mode i slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet. Men nogle gange har de et praktisk formål. For eksempel at dække for grimme paneler i råt træ eller skjule en udgang til en ledning.

Bring stuk tilbage med flotte rosetter

Men selvom stuk ikke er noget, som man normalt finder i nyere lejligheder og huse, så er det faktisk noget, som stadig flere efterspørger. Det elegante og lidt nostalgiske look som stukken giver bringer nemlig en helt særlig stemning og atmosfære ind i hjemmet. Derfor er der også opstået et marked for netop stuk, og særligt for de smarte stuk rosetter. Stuk rosetter er runde plader med stuk som kan fås i forskellige størrelser og med forskellige mønstre. De kan enten sættes op midt i eksisterende stuk, være med i en ny opsætning at stuk eller bare stå helt for sig selv.
Det fantastiske ved stuk rosetter er, at de kan passe ind i de fleste hjem og til de fleste former for indretning. Man kan nemlig få de helt klassiske med masser af detaljer, cirkler og mønstre. Men man kan også få nogle mere enkle udgaver, som kombinerer det gamle koncept med nyere stilretninger. Man kan også vælge at køre stuk på både vægge og i loft, ellers nøjes med enkelte elementer. På den måde kan man skabe sig et hjem som ærer gamle indretningstraditioner, men som samtidig føles moderne, vedkommende og hjemligt.

Comments are closed.