Hjælp til rygestop med e-cigaret damp

Vi lever efterhånden i en tid, hvor de fleste godt ved, at det er dårligt at ryge. Faktisk ikke bare dårligt, men utrolig usundt. Lærer man ikke om det i skolen, så skal kampagner, plakater og billedet på pakkerne helt sikkert være med til at understrege det. Og det er godt, at vi hele tiden bliver mindet om det. Vores chancer for at leve længe er nemlig objektivt bare større, hvis cigaretrøg ikke er en del af vores liv. Dette betyder bare ikke, at alle kan lade være med at ryge.

Rygning er en vane ligesom mange andre, og alligevel er den sværere at stoppe med end fleste andre vaner. Det skyldes den nikotin, som normale cigaretter indeholder. Nikotinen er afhængighedsdannende, og den sætter mekanismer i gang i hjernen, som gør, at man efter få sug på en cigaret faktisk kan blive desperat efter mere. At stoppe med at ryge kan herefter give fysiske symptomer af ubehag som rystelser, kvalme, irritation, søvnproblemer og meget mere. At stoppe med at ryge er derfor en udfordring, og det er bestemt ikke for sjovt. Heldigvis er der nu kommet et nyt produkt, der kan hjælpe.

E-cigaretten er det sunde alternativ

E-cigaretter er nemlig et nyt produkt på markedet, som skal konkurrere med de klassiske cigaretter. Og det helt fantastiske ved e-cigaretter er, at de er langt bedre for helbredet end deres forgængere. Således oplever brugerne af denne type af cigaretter slet ikke samme gener med hensyn til skade på lungerne, som andre rygere gør. Det i sig selv gør det værd at prøve denne e-cigaret af. Og hvis det ikke er nok, så smager dampen fra e-cigaretter også ganske godt. Man kan nemlig selv vælge, hvilken smag man gerne vil have.

En e-cigaret består af et lille, cigaretlignende rør, som kan variere i størrelse. I dette rør indsættes en beholder med væske. Denne væske har en bestemt smag. Smagsvarianterne kan variere næsten uendeligt, men klassikere involverer ofte dem, som smager af bær, frugter eller andre søde sager. Når man tænder e-cigaretten varmes denne væske op, og når man inhalerer suger man dampen fra den i sig. På den måde er det altså ikke røg, men vanddamp, som man her bliver eksponeret for. Og som de fleste ved, så er vanddamp ikke særlig skadeligt – ikke i forhold til den ægte røg, som udvindes af sug på cigaretter.

Brug e-cigaret damp som erstatning for cigaretterne

Hvis du er interesseret i at læse mere om teknikken bag e-cigaretterne og se et udvalg af forskellige former for væske til damp, så klik her. For nu er det nok at sige, at e-cigaretterne af flere årsager kan være det perfekte hjælpemiddel til dig, som gerne vil stoppe med at ryge, men som ikke helt kan give slip på vanen med at pulse på cigaretterne. Dampvarianterne giver nemlig samme fornemmelse af at holde noget i hånden og suge, og samme fornemmelse af at trække noget ned i lungerne.

E-cigaretter fungerer dog ikke helt på samme måde. For de mangler et vigtigt element, nemlig nikotinen. Det er muligt at få e-cigaret damp med nikotin i, men det er ikke normen. Det skyldes, at producenterne bag disse cigaretter ikke ønsker at gøre folk afhængige. De ønsker derimod, at de skal vende tilbage til deres produkter, fordi kvaliteten er høj, og fordi de har fået en god oplevelse med dem. Derfor må man som rygestopper undvære sin nikotin. Til gengæld får man et bedre alternativ, som man kan blive ved med at benytte sig af, også efter trangen til normale cigaretter er forsvundet.

 

 

Comments are closed.